novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Šaleški bridge klub je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki s svojim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju intelektualnega razvoja človeka in s tem prispevajo k bogatenju zdravega in športnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju.

 
English
english language

PREDSTAVITEV KLUBA

ZANIMIVOSTI

REZULTATI

IGRAJMO BRIDŽ

POKAL MESTA ŠOŠTANJ

TEČAJI
 
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava

Domov >  Novice > 11. POKAL MESTA ŠOŠTANJ (25.11.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 4546

Avtor: Zmagoslav Žibert

Šoštanj - Prizadevni člani Šaleškega bridge kluba so v Topolšici organizirali že 11. odprto mednarodno prvenstvo v bridžu za pokal mesta Šoštanj.

Tokratnega mednarodnega bridž tekmovanja za Pokal mesta Šoštanj se je v soboto, dne 24. 11. 2011, v mali jedilnici hotela Vesna v Naravnem zdravilišču Topolšica udeležilo 32 parov. Med nastopajočimi igralci, s trenutne razvrstitve najboljših igralcev Bridge zveze Slovenije je od prve trideseterice uvrščenih na aktualni lestvici nastopilo devetnajst igralcev, sta bila kar 2 velemojstra bridža, 5 mednarodnih mojstrov bridža, 7 mojstrov bridža in 11 mojstrskih kandidatov bridža.

Igralci iz vseh slovenskih klubov, ter iz Hrvaške, Italije in Bolgarije so na odprtem parskem mednarodnem tekmovanju odigrali 15 krogov. Proti vsakemu nasprotniku so v posameznem krogu tako odigrali po 2 igri, v katerih so prikazali bogato teoretično znanje v vseh prvinah tekmovalnega bridža tako v licitaciji kot tudi v igri pri izvajanju in v obrambi. Rezultati turnirja so bili obračunani po Mitchell sistemu tako, da za dober rezultat šteje vsak posamezen vzetek. Razlike med najbolje uvrščenimi pari pa so bile kljub temu zelo majhne.

Odločitev o zmagovalcu tekmovanja parov je bila zelo tesna, saj sta se v vodstvu iz kroga v krog menjavala najboljši par NS linije in EW linije. Na koncu sta naslov zmagovalca " 11. odprtega parskega prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj zasluženo osvojila igralca iz Primorske Marko BAŠA in Egon NOVAK, ki sta z osvojenimi 504 MP točkami na končni lestvici rezultatov za 1 MP točko premagala drugo uvrščeni par Ksenija ČARE - Jože SADAR, člana BK Celje. Tretje mesto sta z doseženimi 490 MP točkami osvojila igralca štajersko primorske naveze Milan ŠEŠKO in Mate GAVRAN, ki je bil v preteklem letu že zmagovalec tega turističnega turnirja.

Takoj za najboljšimi sta si četrto mesto razdelila para Stoyan IVANOV - Boris KAUZLARIČ kot najboljši tuji par ter par Bojan AMBROŽ - Aleksander MIKIČ kot najboljši par domačega Šaleškega bridge kluba. Med ostalimi igralci Šaleškega bridge kluba velja pohvaliti še par Gregor RUS - Janko MIJOČ, ki sta osvojila 7. mesto, medtem ko so ostali pari dosegli uvrstitve pod pričakovanji.

V drugi polovici lestvice uvrščenih tako najdemo naslednje pare oziroma igralce domačega kluba: igralec Jurij Mogilnicki v paru z Alfonzem Šumrom ( 21. mesto ), par Viljem Jelen - Dušan Vukič ( 22. mesto ), par Nuša Gošnik - Stane Gošnik ( 26. mesto ), par Mihaela Štiglic - Karel Štiglic ( 27. mesto ), Lina Jelen v paru z Rajkom Čehom ( 29. mesto), par Jože Groznik - Boris Brešar ( 31. mesto ) in par Irena Jež - Nevenka Confidenti ( 32. mesto ).

Rezultati tekmovanja parov " 11. odprtega mednarodnega prvenstva v bridžu " za Pokal mesta Šoštanj kot tudi ostale zanimivosti v zvezi z bridž igro so objavljeni na spletnih straneh Šaleškega bridge kluba http://www.sbk.si/ in Bridge zveze Slovenije http://www.bridge-zveza.si/.

Zaključku uradnega dela tekmovanja, ki je organizacijsko potekal brez večjih zapletov in težav, je v prostorih male jedilnice hotela VESNA sledila še razglasitev rezultatov, podelitev pokalov in praktičnih nagrad. V imenu glavnega pokrovitelja Občine Šoštanj je nagrade in pokale najboljšim igralcem podelil župan g. Darka Menih. Družabno srečanje z obveznimi analizami najbolj zanimivih bridž iger je tudi tokrat izzvenelo v duhu besed, ki jih je izgovoril veliki angleški mislec in pisatelj William Somerset Maugham, najbolj znani lobist bridža že v začetku 20. stoletja, in veljajo še danes: " Bridž je najimenitnejša družabna igra, ki si jo je človeški um kdajkoli izmislil! "

Ob uspešni izvedbi letošnjega tekmovanja se zahvaljujemo vsem, ki so to tekmovanje omogočili: Občina Šoštanj, KS Šoštanj, Terme Topolšica, Mestna občina Velenje, Muzej premogovništva Slovenije in Športna zveza Šoštanj.

Rezultati so dosegljivi preko strani BZS:

http://crobridge.com/scores/turnir.asp?turnir=3980&css=slo.css

V tabelarični obliki so prikazani na povezavi:

http://www.sbk.si/gradivo_prikazi.php?pid=566

Rezultati vseh turnirjev, ki jih je organiziral Šaleški bridge klub, pa so razvidni iz naslednje povezave:

http://www.sbk.si/gradivo_prikazi.php?pid=565

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh